Frankrijk - Alpe d'Huez  
Alpe d'Huez Alpe d'Huez Alpe d'Huez
  Frankrijk | Alpe d'Huez Grand Domaine | Alpe d'Huez

+ Eindeloos pisteplezier
+ Pic Blanc gletsjer
+ Hoogte 1130-3330 meter
250 km piste plezier!

blauwe pistes: 100 km
rode pistes: 80 km
zwarte pistes: 70 km
 
   
 


Alpe d'Huez

Alpe d'Huez heeft in de afgelopen decennia een zeer explosieve ontwikkeling doorgemaakt. Rond de oude dorpskern zijn lukraak veel moderne appartementencomplexen gebouwd. Het dorp verdient absoluut geen schoonheidprijs, maar het bruist wel. Na het skiën is er bijzonder veel te doen. Lekker wat eten in één van de talloze restaurants, een filmpje kijken in één van de twee bioscopen of u kunt zich sportief uitleven in het Palais du Sports (gratis entree op vertoon van de skipas). De "die-hards" kunnen nog tot diep in de nacht swingen in de discotheken. De kans is groot dat zij de volgende ochtend gewekt worden door een winterzonnetje, de grootste bondgenoot van Alpe d'Huez.

Dankzij de hoogte van het skigebied en de aanwezigheid van een kleine gletsjer is het gebied sneeuwzeker van midden december tot midden april. Het Alpe d'Huez Grand Domaine Ski (Massif des Grandes Rousses), biedt maar liefst 250 kilometer pistes. Zelfs voor de gevorderde skiër meer dan genoeg voor een week skiplezier. Het aaneengesloten skigebied bestaat uit de bestemmingen Vaujany, Oz-en-Oisans, Villard Reculas, Auris-en-Oisans en Huez.

Er zijn diverse dagtochten voor elk skiniveau mogelijk, bijvoorbeeld naar de dorpen Oz-en-Oisans, Vaujany of Auris. In deze rustigere delen van het skigebied slingeren lange, brede pistes door de bomen naar beneden. Wat opvalt is dat naarmate u hoger in het gebied komt, de pistes moeilijker worden. Zo vertrekken er tientallen liften vanuit het dorp, waar beginners heerlijke groene en blauwe afdalingen vinden. Gevorderde skiërs zoeken het hogerop. Zij nemen de liften richting le Dome des Petites Rousses, waar het merendeel van de afdalingen rood gemarkeerd is. De echte cracks stappen in de gondel die hen rechtstreeks naar Pic Blanc, met 3330 meter het hoogste punt in het gebied, brengt. Hier vertrekken steile buckelpistes als le Tunnel en la Breche. Hoogtepunt echter is de 16 kilometer lange, zwarte afdaling la Sarenne, wellicht één van de mooiste pistes van Europa. Het eerste stuk over de gletsjer is redelijk steil, daarna kronkelt deze piste langs prachtige massieven het dal in. De laatste 5 kilometer glijdt u over een bospad langs een rustig kabbelend bergstroompje. Een stoeltjeslift brengt u weer terug naar het dorp.


 
 
Le Cristal de l'Alpe  Résidence CGH Le Cristal de l'Alpe
Frankrijk | Alpe d'Huez Grand Domaine | Alpe d'Huez

Luxe chalet appartementen
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2 - 8
vanaf
€ 1456,-
per appartement
****
 
Les Chalets de l'Altiport  Les Chalets de l'Altiport
Frankrijk | Alpe d'Huez Grand Domaine | Alpe d'Huez

Sfeervolle chalets
Ideaal voor groepen
Personen: 2 - 16
vanaf
€ 1899,-
per chalet
***
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Alpe d'Huez Grand Domaine