Frankrijk - Chamonix  
Chamonix Chamonix Chamonix
  Frankrijk | Mont Blanc Unlimited | Chamonix

+ Mont Blanc
+ Vallee Blanche
+ Hoogte 1035-3300 meter
400 km piste plezier!

blauwe pistes: 150 km
rode pistes: 175 km
zwarte pistes: 75 km
 
   
 


Chamonix

Chamonix is één van de beroemdste wintersportplaatsen ter wereld, aan de voet van de Mont Blanc met een adembenemend uitzicht op deze en andere bergtoppen en indrukwekkende gletsjers. Het is een levendig, oud stadje met een rijke historie en een altijd gezellige drukte. Het winkelaanbod is ruim en gevarieerd. Tevens is er een keur van internationale eetgelegenheden, maar ook uit diverse restaurants met plaatselijke specialiteiten. Voor de après-ski zijn er goede mogelijkheden, variërend van theesalon tot bar.

Al 200 jaar lukt het Chamonix Mont-Blanc om z’n bezoekers te verrassen en te fascineren. Hier weet men sinds jaar en dag wat belangrijk is tijdens de wintersport: gastvrijheid, een buitengewoon goed georganiseerd en veelzijdig skigebied, vele sportieve en culturele activiteiten, een gemoedelijke sfeer en prachtige natuur.

Het skigebied Mont Blanc Unlimited ligt aan de voet van West Europa's hoogste berg, de Mont Blanc. Dit uitgestrekte gebied ligt rondom het dal van Chamonix en Argentière, net voor de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. In feite is Mont Blanc Unlimited een verzameling van verschillende gebieden. Al deze gebieden zijn te bereiken per bus of met de auto. Het gebied telt in totaal 400 kilometer pistes en ca. 100 skiliften. Argentière, Chamonix, Les Houches en Les Praz zijn de dorpen waar het gebied Mont Blanc Unlimited bij hoort. Chamonix Le Pass beschikt over 110 kilometer pistes.

Vanuit Chamonix kunt u de gebieden van Le Brévent en La Flégère in. Wat oudere cabineliften brengen u op een mooie vlakte onder de Aiguilles Rouges. In deze gebieden ski of board u met een fantastisch uitzicht op de hoogste bergen van de Alpen. Alleen al vanwege dit uitzicht is het een onvergetelijke ervaring om hier een keer te skiën. Een andere lift die vanuit het centrum van Chamonix omhoog gaat brengt u naar de top van de Aiguille du Midi. Van deze ruim 3800 meter hoge top gaan alleen maar off-piste afdaling terug naar het dal (berggids mee!). Wie de ervaring heeft of met een gids op stap gaat zal de afdaling van de "Midi" nooit vergeten. Zeer ervaren off-piste skiërs kunnen hier hun hart ophalen.


 
 
Chalet Bibendum  Chalet Bibendum
Frankrijk | Mont Blanc Unlimited | Chamonix

Catered chalet met open haard
Hottub / sauna
Personen: 2 - 8
vanaf
€ 8000,-
per chalet
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Chamonix Mt Blanc