Frankrijk - Châtel  
Châtel Châtel Châtel
  Frankrijk | Les Portes du Soleil | Châtel

+ Authentiek bergdorp
+ Skiën in Frankrijk en Zwitserland
+ Hoogte 930-2460 meter
650 km piste plezier!

blauwe pistes: 170 km
rode pistes: 380 km
zwarte pistes: 100 km
 
   
 


Châtel

Het pittoreske bergdorp Châtel heeft een authentiek karakter! Het wintersportdorp ligt op 1200 meter hoogte en heeft een sfeervol charmant centrum.

Het Franse plaatsje Châtel ligt in een mooie vallei omgeven door besneeuwde bergen. Het maakt deel uit van het immense skigebied Les Portes du Soleil. Aangezien het vrijwel op de grens ligt met Zwitserland, Morgins en Torgon liggen om de hoek, is een uitstapje over de grens zo gemaakt. Vergeet uw paspoort en de Zwitserse Franken niet! Dankzij de vele gezellige barretjes, chalets, winkels en restaurants hangt er een echte wintersportsfeer in dit authentieke dorp. De bouw is overwegend in chaletstijl. De Alpenweiden grenzend aan het dorp zijn bebouwd met verschillende sfeervolle chalets. De ligging in het groen maakt Châtel naast een aantrekkelijk wintersportoord ook een heerlijk dorp voor de zomer. De niet-wintersporter zal zich hier ook uitstekend vermaken. Activiteiten als het bezoeken van een kaasboerderij, parapenten en ijsduiken behoren tot de mogelijkheden.

Les Portes du Soleil is met 650 kilometer aan pistes één van de grootste skigebieden ter wereld. Geliefd bij vele internationale wintersporters vanwege de gunstige ligging vlakbij het meer van Genève en daarmee gemakkelijk aan te reizen. Les Portes du Soleil heeft 278 pistes in alle categorieën tussen 930 en 2460 meter en biedt dus voor elk wat wils. De moderne infrastructuur met 105 skiliften garandeert dat u relatief weinig wachttijden heeft. De 694 sneeuwkanonnen zorgen voor redelijke sneeuwzekerheid gedurende het gehele seizoen. Vanuit Châtel neemt u de gondel naar het gebied van Super-Châtel. Een veelzijdig gebied waar zowel de beginner als de fanatieke snowboarder zich zal vermaken. Zo liggen er in Super-Châtel diverse oefenweiden maar ook een funpark met halfpipe en een 800 meter lange boardercross. Via de (gratis) skibus heeft u vanzelfsprekend de keuze uit alle andere gebieden die behoren tot de Portes du Soleil, een uitstapje naar onder meer Zwitserland of het off-piste paradijs van Avoriaz is zo gemaakt.


 
 
Les Chalets d'Angèle  Résidence CGH Les Chalets d'Angèle
Frankrijk | Les Portes du Soleil | Châtel

Luxe chalet appartementen
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2 - 8
vanaf
€ 875,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Châtel - Les Portes du Soleil