Frankrijk - Flaine  
Flaine Flaine Flaine
  Frankrijk | Le Grand Massif | Flaine

+ In het hart van Le Grand Massif
+ Gedurfde architectuur
+ Hoogte 700-2500 meter
266 km piste plezier!

blauwe pistes: 118 km
rode pistes: 107 km
zwarte pistes: 41 km
 
   
 


Flaine

Veel variatie voor de sportieve skiër!

Soms treft u ze nog, van die skigebieden die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar misschien daarom wel heel erg aantrekkelijk blijken te zijn. Flaine, gelegen in het Grand Massif, is er zo een.

Het Grand Massif ligt in de Haute-Savoie op een uurtje rijden van Genève. Het ligt in dezelfde hoek als Chamonix en Megève. Eind jaren zestig werd hier onder leiding van de geoloog Eric Boissonnas en de Zwitserse architect Gérard Charvez begonnen met de bouw van een compleet nieuw skidorp in Bauhaus-stijl. Hun uitgangspunt was om de natuur niet al te zeer te verstoren en het dorp harmonieus in de plooien van het omliggende gebergte op te nemen. Daarom is alles met opzet in beton gebouwd, zodat de gebouwen van enige afstand niet al te zeer afsteken tegen de bergen van dit beschutte dal. Functioneel, maar daardoor misschien iets minder sfeervol.

Flaine is in elk geval wel anders. Kunst in de openbare ruimte, onder meer van Picasso, komt u immers in weinig andere skidorpen tegen.

Flaine bestaat eigenlijk uit vier kernen die vlak bij elkaar liggen. Flaine Hameau ligt op 1800 meter het hoogst. U komt door Hameau, dat overigens bestaat uit louter Scandinavische chalets, als u met de auto vanaf Cluses, waar ook een TGV stopt, de snelweg heeft verlaten en waar de pas begint. Even verderop liggen Flaine Forêt (1700 meter), de hoofdkern Flaine Forum (1600 meter) en Flaine Front de Neige (1500 meter). Vanuit Hameau rijden skibussen naar Forêt en Forum waar alle liften en pistes beginnen. Forêt en Forum zijn autovrij. Naast perfecte skimogelijkheden zijn er in Flaine ook diverse terrasjes en barretjes. Verder biedt dorp enkele winkels en een paar gezellige restaurants. In het Top Form fitnesscentrum zijn sauna’s, een verwarmd zwembad, schaatsbaan, indoor klimmuur en een paragliding school te vinden. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een helikoptervlucht maken, ice quads berijden en een slipcursus volgen. Flaine is ook bijzonder geliefd bij families met kinderen omdat er voor de kinderen zeer goede opvangmogelijkheden zijn.

Le Grand Massif

Skigebied Le Grand Massif mag met circa 266 kilometer aan pistes tot één van de mooiste skigebieden van Frankrijk worden gerekend. Het gebied strekt zich uit over een hoogte tussen 700 en 2500 meter. De dorpen Samoëns, Les Carroz d'Araches, Morillon, Sixt en Flaine maken deel uit van het sneeuwzekere Le Grand Massif, het op vier na grootste skigebied van Frankrijk. Dit schitterende skigebied biedt voor skiërs van alle niveaus enorm veel mogelijkheden. Beginnende en gemiddelde skiërs kunnen terecht op de vele brede pistes, die ook voor snowboarders zeer geschikt zijn.

Freestylers kunnen in Le Grand Massif hun hart ophalen in de drie grootste sneeuwparken van Europa. Zo is er in Flaine het hardcore Jampark Pro (met o.a. een halfpipe), in Samoëns het tricksparadijs Jampark Cool en in Morillon Jampark Kids voor kinderen (maar ook hun heldhaftige ouders). In alle drie de parken zijn er, onder andere diverse springmodules en boardercross. Zeer ervaren skiërs kunnen zichzelf testen op de afdaling Gers die te steil is om te prepareren. Verder zijn er veel mogelijkheden voor het off piste skiën en kunt u lange tochten maken. Een aanrader is de Cascade, een schitterende afdaling van bijna 15 kilometer lang.


 
 
Le Centaure  Résidence CGH Le Centaure
Frankrijk | Le Grand Massif | Flaine

Luxe appartementen
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2 - 6
vanaf
€ 980,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Flaine - Le Grand Massif