Frankrijk - Les Carroz d'Araches  
Les Carroz d'Araches Les Carroz d'Araches Les Carroz d'Araches
  Frankrijk | Le Grand Massif | Les Carroz d'Araches

+ Authentiek dorpje
+ Ideaal voor gezinnen met kinderen
+ Hoogte 700-2500 meter
266 km piste plezier!

blauwe pistes: 118 km
rode pistes: 107 km
zwarte pistes: 41 km
 
   
 


Les Carroz d'Araches

Les Carroz ligt in het hart van het skigebied Le Grand Massif in de Haute-Savoie op een zonnige hoogvlakte en is ideaal voor het hele gezin.

Omringd door de prestigieuze Alpentoppen en vlakbij de Mont-Blanc profiteert Les Carroz van een schitterend uitzicht en heeft het het hele winterseizoen fantastische sneeuwcondities. Het dorp, op 1140 meter hoogte, heeft zijn charme en authenticiteit weten te behouden waarbij de schoonheid van de omliggende bergen is gespaard.

In Carroz vindt u geen betonnen gebouwen, maar een goed doordachte architectuur, bestaande uit kleine en grote chalets. Dit station is geliefd vanwege zijn uitgestrekte en gevarieerde skigebied, waar zowel gevorderden als beginnelingen geschikte pistes zullen kunnen vinden.

Naar Les Carroz gaat u gewoon met de familie. Het heeft niet alleen de erkenning 'P'tits Montagnards' voor kindervoorzieningen, maar mag ook het hoogwaardige label 'Famille Plus Montagne' voeren. De crèche en de kinderopvang zijn van topklasse. Op culinair gebied is er ook van alles te genieten: uitstekende traiteurs en gezellige restaurants bieden volop gelegenheid om met de lokale gerechten kennis te maken.

Het skigebied Le Grand Massif is een van de grootste wintersportgebieden ter wereld.

Le Grand Massif is gelegen in de Franse Haute-Savoie, 55 kilometer ten zuiden van Genève. In dit bosrijke gebied vindt u 266 kilometer aan pistes, een groot liftenstelsel met maar liefst 72 liften, vele off-piste mogelijkheden en een goed onderhouden snowpark. Dankzij de geografische ligging in de vooralpen met de Mont Blanc als buffer, kunt u hier jaarlijks rekenen op zeer prima sneeuwcondities. Doordat de meeste hellingen niet op het zuiden gericht zijn, kunt u vaak tot ver in april nog prima skiën!

Het skigebied wordt gevormd door het moderne en functionele skidorp Flaine en door de vier authentieke dorpen les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt. Het skigebied kent een vriendelijke en gemoedelijke sfeer waar jaarlijks vele toeristen voor terugkomen.

Skiërs en boarders komen beiden prima aan hun trekken in het Grand Massif. De langste en meest uitdagende afdalingen vindt u met name in de kom van Flaine, hier bevindt zich ook het snowpark en zijn de off-piste mogelijkheden erg toegankelijk. Aan de andere kant van het gebied slingeren de pistes door de bossen met hoogteverschillen tussen de 700 en 2200 meter. Deze kant leent zich primavoor het maken van mooie dagtochten met de hele familie.

Het Grand Massif is een kindvriendelijk gebied. Ieder dorp beschikt over een kinderweide en een aantal makkelijke groene en blauwe pistes voor het leren van de eerste bochten. Alle dorpen beschikken over een Jardin de Neige voor de allerkleinsten en een ESF skischool voor het boeken van lessen. Flaine is onder de Nederlanders het bekendst, maar Les Carroz, Samoëns en Morrillon zijn voor jonge families eigenlijk aantrekkelijker.


 
 
Les Chalets de Jouvence  Résidence CGH Les Chalets de Jouvence
Frankrijk | Le Grand Massif | Les Carroz d'Araches

Luxe chalet appartementen
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2 - 8
vanaf
€ 1001,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Les Carroz d'Araches - Le Grand Massif