Frankrijk - Les Houches  
Les Houches Les Houches Les Houches
  Frankrijk | Mont Blanc Unlimited | Les Houches

+ Ideaal voor families
+ Sfeervol centrum
+ Hoogte 850-3842 meter
55 km piste plezier!

blauwe pistes: 23 km
rode pistes: 23 km
zwarte pistes: 9 km
 
   
 


Les Houches

Op slechts 5 kilometer van Chamonix ligt het leuke, authentieke dorpje les Houches in het hart van een van de meest indrukwekkende landschappen van de Alpen: het massief van de Mont Blanc. Haar legendarische “Piste Verte”, een formidabele zwarte afdaling, verwelkomt zeer regelmatig de heren voor afdaling en de slalom van de “Worldcup Alpineskiën”.

Les Houches is een dorp dat haar bergkarakter echt heeft weten te behouden. De buurtschappen, de kapelletjes en de broodovens illustreren tot op de dag van vandaag op markante wijze haar geschiedenis. Bovendien is het dorp zeer geschikt voor gezinnen.

Het skigebied

Het enorme skigebied van de Pays du Mont Blanc bestaat uit 700 kilometer pistes en 14 skigebieden. Het is geen aaneengesloten skigebied, alle afzonderlijke gebieden zijn makkelijk per skibus bereikbaar. Werkelijk een uniek gebied voor skiërs die van extremen houden, zoals de 21 kilometer lange offpiste afdaling vanaf de Aiguille du Midi door de Vallée Blanche naar Chamonix met een hoogteverschil van 2400 meter. Mont Blanc Unlimited beschikt over 400 kilometer pistes, Chamonix over 110 kilometer pistes en Les Houches over 55 kilometer pistes.

Liefhebbers van offpiste afdalingen kunnen ook in Argentière terecht. Brede, blauwe pistes voor beginners zijn te vinden in Le Tour. Een andere mogelijkheid om het gebied te verkennen is een skisafari door Frankrijk en Italië onder leiding van een gids. Ook langlaufers komen in dit gebied aan hun trekken. De meeste loipes zijn te vinden in de bossen tussen Argentière en Chamonix. Tussen de diverse dalstations van het Mont Blanc gebied rijden regelmatig skibussen. U kunt uw skipas uitbreiden naar het gehele Mont Blanc skigebied. Tot dit gebied behoren plaatsen als Megève, St. Gervais, Les Contamines en Chamonix inclusief Mont Blanc. In dit enorme skigebied zijn bijna 300 skiliften. Door de grote hoogte is het skigebied van de Mont Blanc een zeer sneeuwzekere bestemming.


 
 
Le Hameau de Pierre Blanche  Résidence CGH Le Hameau de Pierre Blanche
Frankrijk | Mont Blanc Unlimited | Les Houches

Luxe chalet appartementen
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2 - 6
vanaf
€ 875,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Les Houches