ItaliŽ - Cortina d'Ampezzo  
Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo
  ItaliŽ | Dolomiti Superski | Cortina d'Ampezzo

+ Chique wintersportbestemming
+ Prachtige natuur
+ Hoogte 1224-3243 meter
1220 km piste plezier!

blauwe pistes: 55 km
rode pistes: 45 km
zwarte pistes: 10 km
 
   
 


Cortina d'Ampezzo

Het Italiaanse Cortina d'Ampezzo is droombestemming voor iedere wintersporter.

De legendarische Olympische stad Cortina d'Ampezzo is een mengelmoes van kunst, historie, cultuur, traditie, gastronomie en fashion. Cortina ligt in het hart van de adembenemende Dolomieten, een regio die op de UNESCO werelderfgoedlijst terug te vinden is. Omringd door 's werelds mooiste bergen, staat Cortina d'Ampezzo bekend als de koningin van de Dolomieten.

De spectaculaire vergezichten, decor van menig Hollywood film, trekken natuurliefhebbers en sportfanaten aan. Cortina is de perfecte bestemming om vakantie te vieren. Door de uitgebreide faciliteiten is Cortina geschikt voor alle typen sporters. De lokale keuken voegt daar nog iets bijzonders aan toe, niet alleen in het dorp maar ook op de berg kunt u fantastisch eten. Tot slot is het exclusieve aanbod van winkels op het gebied van fashion ongeŽvenaard, waarmee Cortina een heerlijke bestemming is voor zowel een weekendje als een volle week.

Cortina is een plezierige bestemming om te skiŽn in een prachtige omgeving. U kunt er op een terrasje neerstrijken om te genieten van een fantastisch en spectaculair uitzicht op de grillige rotspartijen van de Dolomieten. Door het relatief hoge aantal welgestelde bezoekers liggen de prijzen in Cortina d'Ampezzo wel ietsjes hoger dan in andere Italiaanse wintersportplaatsen.

Over het skiŽn kan worden gezegd dat het op een deel van de pistes behoorlijk pittig is, maar beslist niet overal. Zo is bijna de helft van de pistes gemarkeerd voor de beginnende skiŽrs, terwijl de gevorderde en expertskiŽr volop kan genieten op de andere helft van het totale aanbod. Het gebied is bovendien met behulp van een speciale skibus aangesloten op het gigantische 1220 kilometer omvattende Dolomiti Superski gebied.

Het skigebied Cortina is zeer gevarieerd en biedt volop mogelijkheden. Het is een waar wintersportparadijs te noemen voor skiŽrs van alle niveaus, hoewel de mogelijkheden voor de echte beginners wel het minst aanwezig zijn. De gevorderden en cracks kunnen zich in Cortina echt helemaal uitleven. Er is meer dan 115 kilometer skipiste, ontsloten door 37 skiliften. De afdalingen liggen verspreid over meerdere gebieden die niet allemaal aaneengesloten zijn, maar alles is per bus goed te bereiken. Elk jaar wordt de Alpine Ski World Cup in Cortina gehouden en voor snowboarders is er een funpark met halfpipe geprepareerd.


 
 
Grand Hotel Savoia  Grand Hotel Savoia
ItaliŽ | Dolomiti Superski | Cortina d'Ampezzo

Luxe hotel
Zwembad / sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2
vanaf
Ä 2940,-
per kamer
*****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Cortina d'Ampezzo