Oostenrijk - Aschau im Zillertal  
Aschau im Zillertal Aschau im Zillertal Aschau im Zillertal
  Oostenrijk | Zillertal | Aschau im Zillertal

+ Charmant dorp
+ Omringd door tal van grote skigebieden
+ Hoogte 545-3250 meter
625 km piste plezier!

blauwe pistes: 170 km
rode pistes: 380 km
zwarte pistes: 75 km
 
   
 


Aschau im Zillertal

Het dorp Aschau im Zillertal ligt op 549 meter hoogte in Tirol. Het is een klein idyllisch dorp tussen de wintersportoorden Kaltenbach en Zell am Ziller. Sinds kort is Aschau bereikbaar via de skipiste met een nieuwe dalafdaling vanaf het gebied Hochzillertal. Deze loopt helemaal tot aan het dorp.

Auschau im Zillertal is een gemoedelijk dorp, wat niet volgebouwd is met hotels en pensions. Het grootste gedeelte van het dorp ligt ingeklemd tussen de rivier de Ziller en de berg aan de westkant van het dal. Het deel aan de oostkant van de rivier is voornamelijk het deel van de camping. In het dorp is een supermarkt, een skiverhuur en diverse leuke restaurants. In de kerstperiode worden er bij de kapel in het dorp vaak muziekavonden gehouden. Vanuit het dorp kunt u in relatief weinig tijd een groot aantal wintersportgebieden bereiken.

De skigebieden

Het skigebied Hochzillertal ligt op een hoogte van 600 tot 2500 meter. In het wintersportseizoen is het bovenin praktisch sneeuwzeker, op de lager gelegen stukken wordt met sneeuwkanonnen voor voldoende sneeu gezorgd. Het gebied heeft 181 kilometer aan pistes, waarvan 40 kilometer blauw, 101 kilometer rood en 40 kilometer zwart. De skiregio verbindt de gebieden rond Kaltenbach en Hochfügen.

Hochzillertal - Hochfügen en Fügen - Spieljoch vindt u aan het begin van het dal. Iets dieper het dal in zijn de grotere skigebieden Zillertal Arena en Mayrhofen. Zillertal Arena biedt op zijn beurt weer de doorsteek naar Gerlos en Königsleiten. Ook de Hintertuxer Gletscher is te bereiken. Dat kost dan wel iets meer tijd, maar u heeft dan wel toegang tot een vrij groot en altijd sneeuwzeker gebied. Het Zillertal-Arena van Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten is vanuit Aschau ook goed te bereiken door middel van de gratis skibus die in het dorp stopt.


 
 
Chalets Hochleger  Chalets Hochleger
Oostenrijk | Zillertal | Aschau im Zillertal

Luxe chalets
Outdoor zwemvijver / sauna
Personen: 2 - 8
vanaf
€ 3500,-
per chalet
*****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Aschau im Zillertal