Oostenrijk - Lech  
Lech Lech Lech Lech
  Oostenrijk | Ski Arlberg | Lech

+ Charmant wintersportdorp
+ Best of the Alps label
+ Hoogte 1300-2811 meter
340 km piste plezier!

blauwe pistes: 160 km
rode pistes: 145 km
zwarte pistes: 35 km
 
   
 


Lech

Winters genieten in Lech am Arlberg.

Hotel Goldener Berg in Oberlech is een **** superior hotel. Traditioneel, familievriendelijk en gelegen op een prachtige, autovrije locatie in Oberlech. Direct aan de piste van het skigebied Ski Arlberg. Het is de perfecte bestemming voor ski- en snowboardfans, families met kinderen, zonaanbidders en fijnproevers.

Lech is al jaren een populaire bestemming onder de Europese jetset en diverse koningshuizen. Winkels met exclusieve merken, dure auto’s en een wat chiquer publiek bepalen hier het straatbeeld. Er zijn mooie hotels en zeer goede restaurants. Hoewel de prijzen hier misschien wel iets hoger liggen, is Lech ook voor de gewone man betaalbaar. Er heerst een gezellige authentieke wintersportsfeer in het dorp. Lech is 's winters alleen bereikbaar via de 1773 meter hoge Flexenpass. De pasweg vanuit Warth is in de winter namelijk gesloten. Het is raadzaam winterbanden te monteren en sneeuwkettingen mee te nemen.

Oberlech ligt iets boven Lech op de berg. Vanuit de hotels in Oberlech stapt u zo de piste op. Het skigebied heeft een hoge concentratie blauwe pistes. Ski Arlberg waar Lech toe behoort biedt echter een zeer gevarieerd niveau van pistes en is een waar skimekka. Voor wie alle liften op de Arlberg al een keer gehad heeft biedt Lech een unieke attractie: heli-skiën. In het weekend kunt u samen met een ervaren skileraar het gebied verkennen vanuit een helikopter. Na een adembenemende tocht langs de mooiste toppen mag u uiteindelijk de ski’s onderbinden en door de tiefschnee uw weg naar beneden zoeken. Spanning gegarandeerd!

Voor families met kinderen is Lech een ideale vakantiebestemming. Zowel in Lech als Oberlech is er een kinderclub waar kinderen vanaf 3 jaar kunnen leren skiën. Daarnaast is er opvang voor de allerkleinsten die nog niet op de latten staan. Er zijn veel brede blauwe pistes die zeer geschikt zijn voor kinderen.

Lech Zürs am Arlberg, gelegen tussen het barse kalkgesteente van de noordelijke Alpen en de beijsde reuzen van het zuiden, is niet voor niets meermalen onderscheiden als een van de beste wintersportbestemmingen.

Het skigebied van Lech: Ski Arlberg

Lech Zürs am Arlberg is niet alleen een van de beste skigebieden van Oostenrijk, maar zelfs van de wereld, aldus een onderzoek. De skipistes van Lech Zürs liggen op de Arlberg van 1300 tot 2811 meter hoogte. De Arlberg is niet echt een berg maar meer een bergpas die de Oostenrijkse kantons Tirol en Vorarlberg verbindt. Gaat u op wintersport naar Lech? Dan heeft u maar één skipas nodig voor het hele skigebied: de Arlberg-Card. Hiermee kunt u de 340 pistekilometer en 180 km aan offpiste mogelijkheden ontdekken. De circa 80 skiliften zorgen voor een snelle verplaatsing. Lech Zürs am Arlberg, waaronder de plaatsen Lech, Zürs, Stuben, St. Anton am Arlberg en St. Christoph, is overigens ook geliefd bij het Nederlands koninklijk huis dat jaarlijks een bezoek brengt aan Lech.


 
 
Hotel Goldener Berg  Hotel Goldener Berg
Oostenrijk | Ski Arlberg | Lech

Luxe hotel aan de piste
Zwembad / sauna / stoombad / outdoor jacuzzi
Personen: 2 - 4
vanaf
€ 1323,-
per kamer
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Lech am Arlberg (Lech, Oberlech & Zürs) in Oostenrijk