Reisinformatie


Sterrenclassificatie

Accommodaties en bestemmingen zijn specifiek geselecteerd op hun gunstige prijs / kwaliteitverhouding. Om u vooraf een duidelijk beeld te geven over de faciliteiten, ligging en kwaliteit van een bepaalde accommodatie heeft Cubic alle hotels, chalets en appartementen een sterrenclassificatie toegekend. Hierbij is niet alleen rekening gehouden met de inrichting van de kamers en appartement, maar ook met de sfeer van het complex en de waardering van onze gasten.


***** Zeer luxe accommodatie.
**** Goede tot luxe accommodatie.
*** Goede middenklasse accommodatie.


Onderweg

In Europa kunnen bij winterse omstandigheden winterbanden verplicht zijn. De banden moeten daarom corresponderen met de wegomstandigheden. Het niet gebruiken van winterbanden bij winterse omstandigheden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen en kan strafrechtelijke gevolgen hebben. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Houd er rekening mee dat sneeuwkettingen verplicht zijn in de Alpenlanden en dat u in veel skistations dient te betalen voor het parkeren. Op de Franse snelwegen wordt tol geheven (creditcard is daarom handig). In Oostenrijk en Zwitserland is een Autobahnvignet nodig dat onder meer te koop is bij de ANWB of aan de grens. Het kan voorkomen dat bepaalde bergpassen, door bijvoorbeeld hevige sneeuwval, gesloten zijn. Uw navigatiesysteem houdt hier echter geen rekening mee en kan u dus via deze gesloten bergpas leiden. Actuele informatie over de verkeerssituatie kunt u vinden op www.anwb.nl. Wanneer u met pech langs de weg staat is het dragen van een veiligheidshesje verplicht voor zowel bestuurder als medepassagiers. Daarnaast is het verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben.


Alcoholtest Frankrijk

In Frankrijk moet sinds 01 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Gebruik van de alcoholtest is niet verplicht. De handhaving van de wet is echter door de overheid voor onbepaalde tijd uitgesteld.


Aankomst -en vertrekdag

Bij aankomst in uw hotel of appartement, dient u zich te melden bij de receptie. Hier ontvangt u de sleutel en verneemt u hoe laat uw kamer of appartement beschikbaar is (vaak pas na 17:00 uur). Op de dag van vertrek dient u de kamer of het appartement vaak voor 10:00 uur 's ochtends weer te verlaten.


Faciliteiten

Bij de beschrijvingen van de verschillende accommodaties vindt u een opsomming van de faciliteiten. Houd u er rekening mee dat voor het gebruik van bepaalde faciliteiten, zoals sauna's en zwembaden soms een toeslag betaald moet worden. Het is mogelijk dat faciliteiten in het voor- en naseizoen of bij gebrek aan belangstelling gesloten zijn.


Kluisjes

Bij de receptie kunt u bijna altijd een kluisje huren voor uw kostbaarheden en belangrijke papieren. Dit kan ook één algemene kluis zijn. Soms heeft u de beschikking over een eigen kluisje in uw kamer of appartement. Meestal wordt er een vergoeding gevraagd voor het gebruik van een kluisje.


Kinderbedjes

Als er bij de accommodatie beschrijving vermeld staat dat er kinderbedjes aanwezig zijn, gaat dit altijd om een beperkt aantal waardoor we dit alleen als preferentie kunnen behandelen. Dit betekent dat wij niet kunnen garanderen dat er ook daadwerkelijk kinderbedjes aanwezig zijn tijdens uw verblijf. De eventuele kosten van een kinderbedje betaalt u ter plaatse.


Verzorging

Bij de accommodatie beschrijving vindt u het kopje "prijzen". Hier staat aangegeven welke verzorging inclusief is. Er zijn een aantal mogelijkheden: Logies: alleen overnachting. Logies en ontbijt: overnachting en ontbijt. De verzorging begint met een ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met ontbijt op de dag van vertrek. Halfpension: overnachting, ontbijt en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken. Volpension: overnachting, ontbijt, lunch en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken. All inclusive: overnachting, alle maaltijden, locale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks. De verzorging begint op het moment dat u incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken. Verse vruchtensappen behoren meestal niet tot het all inclusive programma. Meestal zijn de maaltijden in buffetvorm en aangepast aan de gewoontes van het betreffende vakantieland. Dit houdt in dat deze anders en vaak veel eenvoudiger zijn dan u thuis gewend bent. Het ontbijt is vaak beperkt tot een broodje, wat jam en een kopje koffie of thee en het diner is eenvoudig, bevat een beperkte hoeveelheid verse groenten en is niet altijd even afwisselend.

In het buitenland kunnen andere regels gelden m.b.t. het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Let op: wanneer vluchten op ongunstige tijden aankomen, is het mogelijk dat er maaltijden vervallen. U krijgt hier geen vergoeding voor. Indien u een speciaal dieet gebruikt zullen wij dit doorgeven aan de betreffende accommodatie, maar met name de eenvoudige hotels kunnen hier niet altijd rekening mee houden. Een vegetarisch dieet houdt vaak in dat u ter plaatse gewoon geen vlees eet. Vleesvervangers zoals wij deze kennen zijn vaak niet beschikbaar. Cubic kan voor het verzoek tot een bepaald dieet geen garantie geven of verantwoordelijkheid nemen.


Kleding

In veel hotels geldt bij het diner dat gepaste kleding vereist is. Er wordt verwacht dat u niet in skikleding aan tafel verschijnt.


Borg

Voor een aantal appartementen dient ter plaatse een borg betaald te worden. Deze borg krijgt u weer terug op het moment dat uw appartement na controle bij vertrek weer in orde wordt bevonden of wordt na vertrek op uw rekening teruggestort. De borg kunt u in euro's voldoen en bij bepaalde accommodaties met uw creditcard. De betaling en restitutie van de borg zijn altijd een zaak tussen u en de accommodatieverschaffer. Cubic is hiervoor niet aansprakelijk.


Interieur van hotels en appartementen

De op deze website geplaatste afbeeldingen, foto's en teksten dienen ter voorbeeld en kunnen in de praktijk afwijken. De afbeeldingen zijn ter beschikking gesteld door accommodatieverschaffers. De beschrijvingen van de accommodaties op deze website hebben wij met de grootst mogelijke zorg geschreven. Beschrijvingen moeten altijd als subjectief beoordeeld worden. De bezoeker van onze website blijft zelf verantwoordelijk voor de gemaakte keuze naar aanleiding van een bezoek aan onze website. Cubic Tours aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid en is van mening dat gebruik van verkregen informatie voor eigen risico is.

Bij de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamers zogenaamde slaapbanken. U dient er rekening mee te houden dat deze iets minder comfortabel kunnen zijn dan een gewoon bed. Ook bij hotelkamers zijn de extra bedden vaak bijzetbedden. Een 3-persoonskamer is vaak een 2-persoonskamer met een extra bijzetbed. Zelfs bij de luxe hotels kunnen de bedden minder comfortabel zijn dan u thuis gewend bent. Alle appartementen beschikken over een kitchenette. Deze kitchenette is naar plaatselijke maatstaven ingericht met een koelkast, twee kookplaten en een beperkte keukenuitrusting. U kunt hierin dan ook vaak geen uitgebreide maaltijden bereiden. In deze landen zijn vaak ook de handige dingen zoals thee- en handdoeken, koffiefilters, kurkentrekker en een blikopener niet aanwezig in de appartementen. Een koffiezetapparaat is ook niet altijd aanwezig.


Preferenties en essenties

Aan speciale wensen die bij de boeking worden kenbaar gemaakt, zal Cubic Tours zo veel als mogelijk proberen te voldoen. Helaas zijn wij hierbij afhankelijk van de hotelier en worden preferenties dan ook helaas niet altijd uitgevoerd. Een preferentie is dus nooit een garantie. Indien u meerdere appartementen of studio’s tegelijkertijd boekt, dan zullen wij proberen deze naast elkaar te reserveren. Dit is een preferentie, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.


Een voorbehoud

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur, ander eten etc. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om bij uw vakantieverwachtingen rekening mee te houden. Wanneer u kiest voor een eenvoudige accommodatie, kunt u natuurlijk geen vijfsterren hotel verwachten. U moet rekening houden met mogelijk aanwezige bouwactiviteiten op de bestemming. Houd rekening met een beperkte openstelling van winkels en uitgaansmogelijkheden en een beperkter aanbod van faciliteiten in het voor- en naseizoen. Water en elektriciteit zijn in de Zuid-Europese en verre landen nog niet overal op het niveau zoals wij dat gewend zijn. Het voltage ligt soms lager en het is mogelijk dat de stroom korte tijd uitvalt. De warmwaterproductie gebeurt vaak met behulp van zogenaamde zonnecollectoren. Ook kan het zijn dat u slechts over een kleine boiler beschikt. In sommige badkamers is geen douchegordijn aanwezig en / of kunt u de douchekop niet ophangen.


Mezzanine of cabine

Een aantal chalets en appartementen uit ons aanbod hebben een mezzanine of cabine. Een mezzanine is een slaapruimte op een niet geheel afgescheiden verdieping. Een cabine is een aparte slaapruimte (meestal met een stapelbed en soms zonder raam) die meestal kan worden afgesloten door een schuifdeur of gordijn.


Huisdieren

Bij een aantal accommodaties is het mogelijk uw huisdier mee te nemen. Of dit toegestaan is en of er eventueel kosten aan verbonden zijn, staat vermeld in de accommodatiebeschrijving. Wanneer het mogelijk is uw huisdier mee te nemen, vermeld dit dan als preferentie / wens bij uw boeking.


Roken

Steeds meer landen voeren beperkende maatregelen in omtrent het roken van sigaretten, sigaren en andere tabaksproducten. In hotels, appartementen en chalets wordt roken geheel verboden. Roken mag dus alleen in aparte rookruimtes (indien aanwezig) of op het balkon / terras.


Zie ook de voorwaarden
 
Luxe wintersportvakanties

Tips voor een luxe skivakantie in een hotel, chalet of appartement in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië!

Aanbiedingen | Beoordelingen | Groepsreizen | Verzekeringen | Vroegboekkortingen

     
 
Hotel Goldener Berg
Hotel Goldener Berg
Oostenrijk | Ski Arlberg | Lech
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Betaalbaar en luxueus op wintersport? Wij selecteerden voor u luxe chalet appartementen aan de piste. Een luxe wintersport boekt u via Cubic Tours