Zwitserland - Grimentz  
Grimentz
  Zwitserland | Val d'Anniviers | Grimentz

+ Een van de mooiste dorpen van Wallis
+ Middelgroot en sneeuwzeker skigebied
+ Hoogte 1570-3000 meter
230 km piste plezier!

blauwe pistes: 70 km
rode pistes: 117 km
zwarte pistes: 43 km
 
   
 


Grimentz

Grimentz is een typisch Alpen dorp en een ware culturele parel.

Grimentz ligt op 1570 meter in het Walliser Val d'Anniviers. Het dorp zou zo uit een prentenboek afkomstig kunnen zijn, beroemd vanwege de door de zon bijna zwart geblakerde graanschuren en de ontelbare, vuurrode geraniums voor de ramen.

Het schilderachtige Walliser dorp Grimentz valt onder de gemeente Anniviers in het gelijknamige dal. Een wandeling door het dorp laat goed de totale charme zien van dit plaatsje, waarvan het centrum gevormd wordt door het burgerhuis uit de zestiende eeuw. In de kelder rijpt een wittige gletsjerwijn in oude, eiken vaten – een wijnspecialiteit van de voormalige nomaden-boeren.

Val d'Anniviers is onderverdeeld in drie deelgebieden, namelijk Grimentz / Zinal, St-Luc / Chandolin en Vercorin.

Het skigebied van Grimentz boven Bendolla gaat aan de Becs de Bosson tot bijna 3000 meter, vanwaar men van een prachtig uitzicht over het Val d'Anniviers en het Rhônedal geniet. Een funpark, mogelijkheden om tochten te maken, langlaufloipes, een rodelpad en winterwandelpaden vullen het aanbod aan. Omringd door bergtoppen van meer dan 4000 meter hoogte, is het Val d'Anniviers een vallei die de stad Sierre met de skigebieden van St-Luc, Chandolin, Zinal, Grimentz en Vercorin verbindt. Een schitterende vallei vol prachtige natuur met nog altijd sterke tradities.

Een nieuwe kabelbaan tussen Grimentz en Zinal.

In het Zwitserse Val d'Anniviers heerst een gemoedelijke sfeer. De verschillende dorpen in het dal hebben elk hun eigen karakter, maar bieden alle een prachtige skigebied. De skigebieden zijn over het algemeen sneeuwzeker en bieden uitdaging voor elk niveau. De skigebieden van Grimentz en Zinal zijn vanaf de winter van 2014 met elkaar verbonden door een gondel. De 3 kilometer lange gondelbaan brengt skiërs vanuit Grimentz direct naar de pistes van Zinal. Een ritje met deze gondelbaan is een hele belevenis op zich. Deze op 3 na langste gondelbaan van Zwitserland overbrugt maar liefst 3 valleien en biedt een prachtig uitzicht. Grimentz / Zinal beschikt over 120 kilometer piste. Val d'Anniviers omvat 230 kilometer piste.


 
 
Les Rahâs  Résidence Les Rahâs
Zwitserland | Val d'Anniviers | Grimentz

Luxe chalet appartementen met open haard / houtkachel
Privé jacuzzi / sauna
Personen: 2 - 10
vanaf
€ 2900,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Grimentz - Val d'Anniviers