Zwitserland - La Tzoumaz  
La Tzoumaz La Tzoumaz La Tzoumaz
  Zwitserland | Les 4 Vallées | La Tzoumaz

+ Klein dorp in Les 4 Vallées
+ Snelle verbinding met Verbier
+ Hoogte 820-3330 meter
412 km piste plezier!

blauwe pistes: 156 km
rode pistes: 213 km
zwarte pistes: 43 km
 
   
 


La Tzoumaz

La Tzoumaz is een gezellig, klein dorp middenin het immens grote skigebied Les 4 Vallées!

Tien kilometer ten oosten van Martigny ligt La Tzoumaz, onderdeel van het skigebied Les 4 Vallées. Op 1500 meter boven zeeniveau vormt La Tzoumaz een zonnige en landschappelijk aantrekkelijke vakantiebestemming. De plaats is gebouwd in de typisch Zwitserse chaletstijl.

Het wintersportdorp heeft een goede aansluiting op het skigebied (Verbier) en diverse dalafdalingen. U vindt er diverse winkeltjes, sportzaken, vijf hotels en restaurants, kleine ijsbaan, overdekt zwembad met sauna en een skischool met kinderweide. Het sfeervolle La Tzoumaz is zeer geschikt voor de wintersporters die houden van een rustig gelegen, familiair dorp in combinatie met een fantastisch groot skigebied.

La Tzoumaz komt van het werkwoord 'tzoumer' dat pauzeren betekent. Dit dorp is dan ook perfect voor rustzoekers en jonge gezinnen. Vanaf Savoleyres (2354 m) gaat een rode afdaling naar La Tzoumaz. Beginners kunnen ook de blauwe piste nemen. Onder de Savoleyres zijn enkele korte off-piste buckelhellingen. De oversteek naar de rest van de liften van Verbier kan per bus of over een skiverbindingsweg. Er is een 10 kilometer lang wandelpad naar de top van de Savoleyres (2354 m). Daarnaast is er een rodelbaan van 10 kilometer (de langste rodelbaan van West-Zwitserland).

Groot Zwitsers skigebied gelegen in vier valleien.

La Tzoumaz vormt samen met vier andere dorpen (Thyon, Veysonnaz, Nendaz en Verbier) het wintersportmekka Les 4 Vallées, de vier dalen. 90 liften en banen ontsluiten een goede 412 kilometer pistes en bergtoppen als de Mont-Fort, het hoogste uitzichtpunt van deze regio op 3330 meter boven zeeniveau. Vanaf deze Walliser top heeft men uitzicht op vele beroemdheden, waaronder de Matterhorn en de Mont Blanc.


 
 
Chalet Alexia  Chalet Alexia
Zwitserland | Les 4 Vallées | La Tzoumaz

Luxe chalet met open haard
Privé sauna
Personen: 2 - 10
vanaf
€ 2000,-
per chalet
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport La Tzoumaz Les 4 Vallées