Zwitserland - Villars  
Villars Villars Villars
  Zwitserland | Villars-Gryon-Glacier 3000 | Villars

+ Sfeervol dorp met mondaine uitstraling
+ Gletsjer gebied op 3000 meter
+ Hoogte 1300-3000 meter
225 km piste plezier!

blauwe pistes: 106 km
rode pistes: 102 km
zwarte pistes: 17 km
 
   
 


Villars

Een typisch wintersportdorp in een prachtige omgeving.

Op een hoogte van 1300 meter, op een op het zuiden gelegen zonneterras hoog boven het Rhônedal, profiteert het vakantieoord Villars-sur-Ollon in het hart van de Waadtländer Alpen van een onvergelijkelijk uitzicht op de Dents-du-Midi, het Mont Blanc-massief en verder tot aan het Meer van Genève. Villars heeft een internationale ambiance met gasten van alle leeftijden, aangezien er in het Waadtländer vakantieoord verscheidene privé-scholen uit de hogere klasse zijn gevestigd. Het kleinere naburige plaatsje Gryon ligt iets lager op de oostelijke helling van het dal. Samen vormen de twee plaatsen de vakantiebestemming Villars-Gryon-Glacier 3000.

Authentieke chalets bepalen nog veelal het beeld in Villars. Een dorp waar een drukke en levendige winkelstraat samen met het station het centrum vormen. Een gezellig dorp met mondaine uitstraling. Er zijn tal van restaurants, hotels en bars te vinden, al is er geen sprake van een uitgesproken 'après-skicultuur'.

In de zomer staan wandelen, mountainbiken en golfen op de voorgrond. Meer dan 300 kilometer gemarkeerde wandelpaden en 150 kilometer mountainbiketrajecten staan ter keuze. Een aantrekkelijke route loopt omhoog naar de bergmeren Lac de Chavonnes, Lac de Bretaye en Lac Noir.

Een landschappelijk mooie 18-holes-golfbaan op 1600 meter maakt golfen in een alpiene omgeving mogelijk, met uitzicht op de Mont Blanc. Een educatief bospad met picknickhut, Nordic Walking-trails, sportcentra met klimwanden en een klimparcours bij Les Diablerets bieden ook nog sportieve afwisseling.

Het skigebied van Villars omvat de twee deelgebieden bij Villars/Bretaye en Gryon en is via Le Meilleret ook met het skigebied van Les Diablerets inclusief gletsjerskigebied (3000 meter) verbonden. Samen resulteert dat in een skiarena met 77 installaties en 220 kilometer pistes. Daarbij komen nog vier snowparks, een sneeuwkindertuin, 44 kilometer langlaufloipes, rodelpaden en tal van winterwandelroutes.


 
 
Chalet Balthazar  Chalet Balthazar
Zwitserland | Villars-Gryon-Glacier 3000 | Villars

Stijlvolle appartementen met open haard
In het centrum van Villars
Personen: 2 - 6
vanaf
€ 3480,-
per appartement
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Villars Zwitserland